The Kaiser of Atlantis

Stel je voor dat er geen film was over Anne Frank, de Warschau-pianiste Wladyslaw Szpilman, of over Oskar Schindler. Dat

All Alone

De gescheiden vader Marko is bijna nooit alleen: hij wordt omringd door familie, vrienden, collega’s en buurtwerkers. Toch wordt hij

Rêve au Tuschinski

After 50 years of exile, an old man comes back to the cinema of his childhood.

T’Padashtun

De achttienjarige Alban is een buitenbeentje. Hij is opvliegend en versleet al meerdere scholen. Het liefst hangt hij op het dak; zijn toevluchtsoord.

Chronique de mon village

Een dorp in Algerije, tegen het eind van de Algerijnse onafhankelijkheidsoorlog. De strijd zelf woedt achter de bergen, maar heeft wel zijn weerslag op het dorpsleven.

Kat en muis

De jonge Belle woont in een gehucht, waar ze frank en vrij door de verlaten korenvelden fietst.

To the Center of the Earth

What can possibly drive this humble man to undertake such an epic exploration in the Andean highlands of northern Argentina?

Greencard Warriors

Het pad van een 14-jarig jongetje en een 15-jarig meisje kruisen elkaar in de suburbs van LA. Terwijl hun families strijden voor een beter leven is hun ontluikende liefde gedoemd te falen.

Zomer

Zomer gaat over verlorenheid van jonge mensen die nog weinig houvast hebben in het leven, weg willen maar toch met elkaar vergroeid zijn.

Above us all

In de film Above us all probeert de jonge Australische Shay een manier te vinden om de dood van haar moeder te verwerken

Sexy Money

Een muzikale documentaire over de emancipatie van Nigeriaanse vrouwen die in Europa zijn uitgebuit en vernederd als prostituee.

Dead body welcome

Aangekomen in India, hoort regisseur Kees Brienen dat zijn vriend is overleden. Een speelfilm, gebaseerd op en vermengd met ware gebeurtenissen.

En op ’n goede dag

Aan de hand van archiefbeelden wordt een grappig tijdsbeeld geschetst over hoe mensen door de jaren heen in vrijheid allerlei hoofdbedekkingen hebben gebruikt.

Nick

De intelligente en grillige Nick werkt als chef-kok in een restaurant. Hij worstelt met het leven dat hij leidt.

C’est déjà l’été

“C’est déjà l’été” is naast het portret van een gezin, bovenal de wordingsgeschiedenis van een puber, wiens leven lijkt te ontsporen bij gebrek aan een normaal gezinsleven.

I am the same, I am another

De Hongaarse dertiger Szabolcs reist dwars door West-Europa naar Engeland, samen met het kleine meisje Tess, dat zijn dochtertje zou kunnen zijn.

La Cantante de tango

In Buenos Aires lijdt de tangozangeres Helena erg onder de breuk met haar grote liefde.

Het geheim van Catharina de Grote

Een zoektocht naar de overblijfselen van het geheime erotische kabinet van Catherina de Grote en tegelijkertijd een her-evaluatie van deze Russische tsarina.

Lost Persons Area

Lost Persons Area is een verhaal over mensen verloren in de meanders van het leven.

Crepuscule

Crepuscule is een mooi oud woord voor schemering. Of misschien zelfs iets meer dan schemering; de tijd dat de schemering overgaat in de nacht.

On the old roman road

Herinneringen van een oude Armeniër aan zijn geboorteland, vermengd met een modern misdaadverhaal. Poëtische mijmeringen tegenover harde realiteit.

Shylock

Shylock is een verkenning van het tragische, grappige en vaak ondraaglijke leven van de beroemdste Jood uit de toneelgeschiedenis.

Valentin

Verhaal over de 8-jarige Valentin, een slimme Argentijnse jongen, die verlaten door zijn ouders nu bij zijn oma woont.

Una Ballata Bianca

Una ballata bianca is een poëtische vertelling over een ouder echtpaar waarvan de vrouw ongeneeslijk ziek is.

De scheidsrechter

De zucht naar de overwinning verandert een onschuldig spelletje in een danse macabre.

The Letter

Een Postbode bezit een geheim; maar de kennis die dit geheim hem verschaft dwingt hem om het geheim te onthullen.