Aangekomen in India, hoort regisseur Kees Brienen dat zijn vriend is overleden. Een bitter welkom, dat hem naar het afgelegen dorp van zijn vriend voert. Een speelfilm, gebaseerd op en vermengd met ware gebeurtenissen.

Dead body welcome is geïnspireerd op het waar gebeurde verhaal van de reis die regisseur Kees Brienen maakte op zoek naar zijn overleden vriend. Die reis begon met het voornemen om samen een film te maken van de totale zonsverduistering die in Ghana plaatsvond op 24 maart 2006 met de gedeelde drijfveer om de ultieme cirkel van licht te filmen; om het beeld vast te leggen dat zichtbaar maakt dat we op een planeet leven. Om een film te maken over ontzag voor het universum. Na eerder experimenteel werk is dit de eerste lange speelfilm van Brienen.

Regisseur Kees Brienen speelt zichzelf in de meditatieve roadmovie DEAD BODY WELCOME, waarin de hoofdpersoon bij aankomst in India verneemt dat de vriend met wie hij een zonsverduistering wilde bekijken, is gestorven. Geschokt en half verdoofd onderneemt hij een lange tocht, die hem vanuit het chaotische stadsgewoel brengt naar het bergdorpje waar hij het lichaam van de overledene vindt. Geholpen door dorpelingen die de laatste rituelen uitvoeren en de dode over de heuvels dragen, begeleidt Brienen zijn vriend naar diens uiteindelijke bestemming.

Dit eenvoudige verhaal met nauwelijks dialoog wordt gedragen door impressies van Brienens gemoedstoestand en sfeerbeelden van de omgeving. Van de schamele hotelkamers, het drukke straatleven en de eindeloze wegen tot de serene sfeer van de in wolken gehulde bergen. Enkele ontmoetingen onderweg leren de hoofdpersoon het natuurlijke ritme van leven en dood te aanvaarden.[:en]Dead body welcome is based on a true story about the journey filmmaker Kees Brienen undertook to see the phenomenon of the total solar eclipse. Upon arrival in India he finds out his best friend Ritchy had passed away. The trip suddenly becomes a search for a dead body, trying to understand and accept what had happened to him. Kees finds his friend up in the mountains, does what he needs to do, discovering new perspectives on love, life and death.[:]