Ga naar de inhoud

In ontwikkeling

Alles komt goed – feature by Marcel Visbeen screenplay Marcel Visbeen met Fedja van Huet, Derek de Lint en Katja Herbers. 
Een hulpverlener die verslaafden helpt om een nieuw leven op te bouwen, komt voor een existentieel dilemma te staan als zijn vader hulp vraagt bij diens zelfverkozen dood. Terwijl hij de achtergrond van zijn vaders doodswens ontrafelt realiseert de zoon zich dat zijn eigen leven al jarenlang op pauze staat en dat van zijn zus dreigt te ontsporen.

Laatste Dagen (Drie Mensen) – Maartje Seyferth & Victor Nieuwenhuijs
Max, een zeer oude man belast met een ‘fout’ oorlogsverleden probeert aan het eind van zijn leven de waarheid over zijn daden van destijds te achterhalen. Maar in een gewelddadige confrontatie met de werkelijkheid moet hij zijn onmacht daartoe inzien. Zijn herinneringen blijken zelfingenomen, twijfelachtig, onbetrouwbaar en voor meerdere uitleg vatbaar.

Hevi – feature by Reber Dosky screenplay by Emily Reekers and Reber Dosky
Als Sara, een prostituee uit de stad Mardin, in het geheim een gewonde Koerdische strijder verzorgt, ontvouwt zich een onmogelijke liefde tussen hen. Onmogelijk omdat zowel zijzelf als hun door strijd en haat gekleurde omgeving eigenlijk het zicht op liefde verloren waren.

Hollander – feature by Miriam Kruishoop
Een net vrijgelaten drugs smokkelaar besluit een Syrische vluchteling te helpen en probeert daarmee vrede te krijgen met zijn eigen lot en verleden.

Derailed – feature by Wahid Sanouji
De omgeving waarin je opgroeit maakt van jou wie je wordt.
Een hoopvolle jongeman ontspoort door onderdrukking van zijn omgeving tot een radeloos slachtoffer.

Striguni – feature by Aldo Tardozzi screenplay by Aldo Tardozzi coproduction with  Ziva Production and Deblokada
Een jonge bioloog, die onderzoek doet naar het eeuwige leven, ontdekt het verband tussen een vermist kind en het bestaan van Striguni – bovennatuurlijke wezens uit de lokale legendes die hun leven verlengen door de levenskracht van de kinderen weg te nemen.

Bushwack – feature by Miriam Kruishoop screenplay Miriam Kruishoop and John Weich
Dit waargebeurde verhaal is gebaseerd op de strijd van Bart Knol een bekende Nederlandse vector bioloog en malarioloog, die zijn leven heeft gewijd aan insecten en het bestrijden van de ziektes die ze verspreiden. Bushwack is geïnspireerd op deze opmerkelijke man en zijn zoektocht om het dodelijkste dier ter wereld te bestrijden: de mu