Meteen naar de inhoud

In ontwikkeling

Chueca een film van Ramon Gieling in coproductie met KRO/NCRV
Aan de hand van een portret van de LGBTQIA+ gemeenschap in de wijk CHUECA in Madrid, vertelt de film een verhaal over ‘de ander’, waarbij ‘de ander’ in dit verband de witte heteroseksuele Cis-man/vrouw is (waar ik ook toe behoor). Chueca is een oase van tolerantie en harmonie als het gaat om de vrijheid van de LGBTQIA+ gemeenschap. Maar die vrijheid wordt steeds sterker betwist door tegenstanders.

Laatste Dagen (Drie Mensen) – Maartje Seyferth & Victor Nieuwenhuijs
Max, een zeer oude man belast met een ‘fout’ oorlogsverleden probeert aan het eind van zijn leven de waarheid over zijn daden van destijds te achterhalen. Maar in een gewelddadige confrontatie met de werkelijkheid moet hij zijn onmacht daartoe inzien. Zijn herinneringen blijken zelfingenomen, twijfelachtig, onbetrouwbaar en voor meerdere uitleg vatbaar.

Hevi – feature by Reber Dosky screenplay by Emily Reekers and Reber Dosky
Als Sara, een prostituee uit de stad Mardin, in het geheim een gewonde Koerdische strijder verzorgt, ontvouwt zich een onmogelijke liefde tussen hen. Onmogelijk omdat zowel zijzelf als hun door strijd en haat gekleurde omgeving eigenlijk het zicht op liefde verloren waren.

Hollander – feature by Miriam Kruishoop
Een net vrijgelaten drugs smokkelaar besluit een Syrische vluchteling te helpen en probeert daarmee vrede te krijgen met zijn eigen lot en verleden.

Derailed – feature by Wahid Sanouji
De omgeving waarin je opgroeit maakt van jou wie je wordt.
Een hoopvolle jongeman ontspoort door onderdrukking van zijn omgeving tot een radeloos slachtoffer.

Dawid en Nelson – feature by Ben van Lieshout screenplay Bert Bisperink
Dawid, een jager-verzamelaar uit de Kalahari, krijgt een contract bij een Nederlandse marathonploeg. Hij loopt in wereldsteden maar zoekt na een conflict onderdak op de ouderlijke boerderij van zijn Nederlandse vriend Nelson. Dawid en Nelson zijn beiden op zoek naar hun eigen stem en identiteit, in een wereld vol verwachtingen en veranderingen.

Striguni – feature by Aldo Tardozzi screenplay by Aldo Tardozzi coproduction with  Ziva Production and Deblokada
Een jonge bioloog, die onderzoek doet naar het eeuwige leven, ontdekt het verband tussen een vermist kind en het bestaan van Striguni – bovennatuurlijke wezens uit de lokale legendes die hun leven verlengen door de levenskracht van de kinderen weg te nemen.

Bushwack – feature by Miriam Kruishoop screenplay Miriam Kruishoop and John Weich
Dit waargebeurde verhaal is gebaseerd op de strijd van Bart Knol een bekende Nederlandse vector bioloog en malarioloog, die zijn leven heeft gewijd aan insecten en het bestrijden van de ziektes die ze verspreiden. Bushwack is geïnspireerd op deze opmerkelijke man en zijn zoektocht om het dodelijkste dier ter wereld te bestrijden: de mug.