In productie

Shangri-La (paradise under construction) documentary by Mirka Duijn
Een speels essay over Shangri-La, een fictief paradijs uit de klassieke roman Lost Horizon. Een toeristisch Tibetaans stadje in China leverde ‘wetenschappelijk’ bewijs het echte Shangri-La te zijn. In deze film graaft de filmmaker door de lagen van feit en fictie, waarheden en leugens van de plek en bevraagt daarmee de rol die de blik van de toerist en de filmmaker daarin speelt. Is ons kiekje wel zo onschuldig als het lijkt?

Rûzje Wyn (Ruis, wind) – Ester Eva Damen

Een korte film van dertig minuten naar aanleiding van drie Friese gedichten, vrij in de visuele vorm en niet strikt illustratief. Elmar Kuyper, Nynke Laverman en Tsead Bruinja zijn eigentijdse Friestalige dichters en performers, treden op met een band of elektronische muziek. Filmmaker Ester Eva Damen, die opgroeide in Friesland, nodigde hen uit tot een samenwerking en verbindt de gedichten met haar eigen herinneringen.

Sticking Points – documentary by Flo Flamme coproduction with Marc Goyens/Quetzalcoatl
Sticking Points is een intieme documentaire over de controversiële wereld van Mystery, een wereldvermaarde Pickup Artist, en de persoonlijke zoektocht van drie van zijn volgelingen: jongemannen wiens hoofddoel het is om het verleidingsspel tussen man en vrouw te beheersen en uiteindelijk te domineren.