Ga naar de inhoud

La Cantante de tango

Director: Diego Martinez Vignatti
2000

In Buenos Aires lijdt de tangozangeres Helena erg onder de breuk met haar grote liefde. Die liefdesbreuk is de drijvende kracht achter haar zoektocht naar zichzelf. Een zoektocht die haar zal leiden naar het grijze Europa waar ze uiteindelijk haar stem en de liefde zal herontdekken.

Helena telde niet langer de jaren dat ze een reeds verliefd stel waren, de vervlogen tijden die ze samen als koppel spendeerden. Ze leefde voor de liefde en die liefde doet alle tijd vervagen. Helena was overtuigd van één levensdoel, te beminnen en bemind te worden, elke dag van de week. En ze zong ook met liefde, over die liefde, uit volle overgave.

Maar op een zekere dag is die liefde gevlucht.En plots wordt haar wereld koud en kil. Haar verdriet en wanhoop overweldigen haar en haar stem laat haar in de steek. Stilzwijgend loopt ze verloren in haar eigen stad Buenos Aires en in haar eigen ziel. Langzaam verglijdt Helena in de afgrond van het liefdesverdriet.

In een laatste wanhoopsdaad breekt ze met haar verleden en haar afkomst en vlucht ze naar Europa. Daar tracht ze haar leven opnieuw op te bouwen. En haar stem weer te vinden, zingend over de gebroken liefde. De ontheemde tangozangeres. La cantora de tango.

Credits

Cast / Helena Eugenia Ramirez Miori, Roberto Bruno Todeschini, Andy Andrés Ramirez, Théo Pieter Embrechts, Maestro Oscar Ferrari, Juan Juan Otero, Eva Dora Baret, Marc Patrick Descamps
Director / Diego Martinez Vignatti
Screenplay / Diego Martinez Vignatti
Cinematography / Diego Martinez Vignatti
Sound / Gilles Laurent
Costumes / Tim Van Steenbergen
Set design / Patrick Colpart
Editing / Joseph Rouschop
Producer / Patrick Colpart
Co-producers / Pablo Ratto, Delphine Corniaut, Tomas Leyers, René Goossens, Annemiek Van Gorp, Arlette Zylberberg
Production Tarantula In Co-production with / Trivial Media (Argentina), Mobilis Productions (France), De Productie (Netherlands), Minds Meet (Belgium)