Ga naar de inhoud

The Journey

Mohamed Al Daradji
Baghdad, 2006.

Terwijl Sara op het punt staat een onvoorstelbare daad te plegen, geeft een onvoorziene en ongemakkelijke ontmoeting haar de kans om getuige te zijn van de mogelijke gevolgen van haar destructieve actie. Maar is dit een tweede kans of schuldbekentenis?

Bagdad, 2006.
Sara betreedt het station van Bagdad met sinistere bedoelingen voor de heropeningsceremonie van het station. Terwijl ze zich schrap zet om een onvoorstelbare daad te plegen, worden haar plannen drastisch gewijzigd door een ongewenste en ongemakkelijke ontmoeting met Salam, een zelfverzekerde en flirterige verkoper.

Salam, gegijzeld door Sara’s verwarde en misleidend plan, vecht wanhopig om een beroep te doen op haar menselijkheid om haar beslissing te beïnvloeden. In een moment van bezinning terwijl haar rotsvaste overtuiging langzaam verbrokkelt krijgt Sara de kans om getuige te zijn van het leven en de onschuld die ze zo graag wilde vernietigen.

Maar is dit een tweede kans of een schuldbekentenis?

Credits

Cast
Sara Zahraa Gandour
Salam Ameer Ali Jabarah
Crew
Director
Mohamed Al-Daradji
Producers Isabelle Stead, Mohamed Al-Daradji,
Writers Mohamed Al-Daradji, Isabelle Stead
Co-Producer Hélène Cases
Associate Producer Andy Guy       
Cinematographer Duraid Al-Munajim
Composers Mike Kourtzer & Fabian Kourtzer
Sound Designer Oliver Laurent
Editors Herve de Luz, Pascale Chavance, Mohamed Al-Daradji
With the support of
Cinemas du monde – Centre National du Cinema et de l’image animee – ministeres des affaires etrangeres et du developpement international – institut francais
Doha film institute
Afac
Netherlands film fund
Development support from
Bfi national lottery